FN:s nästa generalsekreterare bör vara kvinna

No two ways about it. A woman needs to take over the helm!

Bloggbild 1Inne i FN-husets vackra foajé hänger ett antal tavlor på rad, det är porträtten av de personer som hittills lett FN. Under 2016 ska FNs medlemsstater enas om en ny generalsekreterare som tar över 2017 efter Ban Ki-Moon. Det blir den nionde i ordningen. Alla åtta hittills har varit män. Det borde alltså vara mer än hög tid för en kvinna på posten.

Ban Ki-moon själv har uttalat sitt stöd för att nästa generalsekreterare ska bli en kvinna. Det tycker också 56 av FN:s medlemsstater som gått samman och bildat ”Group of Friends in favor of a Woman candidate for Secretary General of the United Nations”. Sverige är förstås med och driver detta tillsammans med stater som Pakistan och Jemen, men förvånande nog inte till exempel Danmark.

Att välja en kvinna skulle – förutom andra fördelar – få ett enormt symbolvärde och öppna för kvinnor på andra toppjobb inom FN och…

View original post 364 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s